Om författaren

Helén Wigh är född 1984 och uppvuxen i byn Persberg, Filipstads kommun. Att skriva är något som alltid legat henne varmt om hjärtat, men att som ung drömma om att bli författare har hon aldrig gjort, då hon trodde att det bara var andra människor som kunde lyckas i den yrkesrollen. Istället var det yrken som lärare eller jurist som lockade och hon utbildade sig till lärare för låg- och mellanstadiet och har arbetat inom skolan sedan 2007. Hon har varit både klasslärare och lärare i svenska som andraspråk och då hjälpt nyanlända att lära in det svenska språket. Hon arbetar just nu med nyanlända på en skola i Karlstad.

Först i vuxen ålder började författardrömmarna ta form och 2013 gick hon sin första skrivkurs på distans. Det var i skrivövningarna som första manuset ”Järnmärkt” kom till liv och därefter har skrivandet fortsatt och kommer så att göra.

Helén kommer från en stor familj och familjen kommer alltid i första hand. Hon bor i Karlstad med sin man och tre barn. Att vara nära naturen är viktigt för henne och att få uppleva lugnet. När drömmen om bokkontrakt besannades hoppas hon nu på att hitta en trogen läsarskara. Ett nytt mål är att böckerna ska nå ut internationellt.